Gostilna Šestica Ljubljana

SPLOŠNI POGOJI
Splošni pogoji poslovanja (»splošni pogoji«) določajo pogoje poslovanja, pravice in obveznosti podjetja Pri šestici d.o.o., Slovenska cesta 40, 1000 Ljubljana, matična številka: 2229218000, davčna številka: SI91494443., (v nadaljevanju »Pri šestici«, »sestica.si«, »mi«, »nami«) in vami (v nadaljevanju »uporabnik«, »naročnik«, »vi«). Za uporabo naših storitev morate biti stari vsaj 18 let. Pred uporabo portala sestica.si, ki so predmet teh splošnih pogojev uporabe, preberite spodaj navedene splošne pogoje, ki veljajo za vsakogar, ki dostopa do našega spletnega portala in/ali spletne ter mobilne aplikacije sestica.si (skupaj: »storitve«). Z uporabo naših storitev potrjujete, da se strinjate s temi splošnimi pogoji ter hkrati izjavljate in jamčite, da ste stari vsaj 18 let. V kolikor se s splošnimi pogoji ne strinjate, ne uporabljajte naših storitev.

1. STORITVE
sestica.si nudi komunikacijsko platformo med vami in različnimi ponudniki, ki ponujajo dostavo hrane na dom (v nadaljnjem besedilu: ponudniki), dostopno preko spletne strani (https://www.sestica.si) in /ali mobilne aplikacije. Preko naše spletne strani in/ali mobilne aplikacije lahko izdelke naročite in plačate v skladu z določbami teh splošnih pogojev ter jih dobite dostavljene na dom v časovnem okvirju navedenem ob naročilu. sestica.si skrbi za posredovanje spletnega naročila do dostave na dom.

2. REGISTRACIJA
Za uporabo naših storitev in posledično za naročilo hrane na dom se mora uporabnik predhodno registrirati. Registracija uporabnikov poteka preko spletnega vmesnika v katerega uporabnik vnese svoje podatke. Z registracijo obiskovalec postane uporabnik, pridobi pravico do nakupa – oddaje naročila in avtomatsko sprejme te pogoje ter soglaša z načinom varovanja, ravnanja in posredovanja osebnih podatkov, na način, ki je opisan v členu »Politika zasebnosti«.
Vsak uporabnik prejme ob registraciji na mobilni telefon, ki ga navede, kodo za aktivacijo registracije. Uporabnik lahko prične z nakupovanjem po potrditvi kode. Ob registraciji prejme uporabnik sestica.si uporabniški račun, ki je sestavljen iz uporabniškega imena in gesla in uporabniku omogoča dostop do nekaterih delov spletne strani.
Uporabnik je izključno odgovoren za zaupno vodenje računa in varovanjem svojega gesla pred nepooblaščenim dostopom tretjih oseb in sestica.si ne prevzema nobene odgovornosti za morebitne zlorabe uporabniškega računa. Uporabnik se zaveda in sprejema posledice, ki lahko nastanejo, če izbere geslo, ki ga lahko drug uporabnik enostavno ugane ali se ne odjavi iz sistema na računalniku,
do katerega imajo dostop tudi drugi. Uporabnik ne sme svojega gesla deliti z nikomer. Uporabnik je odgovoren za vse uporabe iz njegovega računa.
Z registracijo uporabnik potrjuje, da je posredoval resnične, točne in popolne osebne podatke. Izdajanje za tretjo osebo oz. vpisovanje podatkov tretje osebe brez njenega dovoljenja je prepovedano. Morebitne kršitve ali zlorabe se prijavi pristojnim organom.

3. ODDAJA IN PREKLIC NAROČILA
Oddano naročilo je potrditev naročila dostave izbranih izdelkov. V kolikor uporabnik ob naročilu izbere možnost plačila s plačilno kartico in plačilo ob naročilu izvede, preklic naročila po tem ni mogoč. Povračilo kupnine je možno samo v primeru, če predmet naročila uporabniku ni bil dostavljen, zaradi napake na strani ponudnika.
Uporabnik lahko izbere možnost, da naročeno naročilo plača neposredno dostavljavcu. V tem primeru je uporabnik dolžan plačati naročeno hrano v celoti dostavljavcu. Sprememba naročila ali preklic dobave po uspešni oddaji naročila preko našega portala ni mogoč. Preklic naročila se lahko izvede le tako, da po telefonu pokličete in preverite ali je preklic naročila še mogoč. sestica.si je dolžan v roku, ki ga naročnik potrdi, hrano tudi dostaviti. V izrednih primerih, ko zaradi kakšnih okoliščin naročila ni mogoče dostaviti v določenem času, je ponudnik dolžan o tem naročnika tudi obvestiti.

4. CENE
Vse cene na našem spletnem portalu so navedene v EUR in vključujejo davek na dodano vrednost (DDV), razen če ni drugače navedeno. Na spletni strani so navedene dokončne cene, le v nekaterih primerih cene ne vključujejo stroške dostave in/ali embalaže. V tem primeru bo s strani ponudnika manjkajoči znesek dodan skupni ceni, pri čemer vas bo naš sistem na to opozoril, tako da boste preko naše spletne strani pred potrditvijo naročila vedno videli končno ceno naročila. Cene se lahko spremenijo brez predhodnega obvestila.

5. NAČIN PLAČILA
Sprejeta plačilna sredstva za plačilo naročil oddanih preko spletne strani in/ali mobilne aplikacije so: (i) plačilo po povzetju; (ii) kartično spletno plačilo z VISO in Mastercardom; (iii) morebitna ostala plačilna sredstva, navedena na spletnem portalu. Način plačila izberete sami v postopku oddaje naročila.

a. Plačilo po povzetju
Nekateri ponudniki omogočajo plačilo po povzetju. Na spletni strani je navedeno ali ponudnik omogoča plačilo po povzetju ali ne. V kolikor to možnost nudi in ste to možnost izbrali, znesek naročila plačate dostavljavcu, ko vam le-ta dostavi naročeno blago na vaš naslov.

b. Kartična spletna plačila z Visa, Mastercard in Maestro
V kolikor za naročilo plačate s plačilno ali kreditno kartico, prejmete račun za opravljeno storitev ob dostavi naročila. V primeru plačila s plačilnimi ali kreditnimi karticami, jamčite da ste vi oz. plačnik (podatki v računu uporabnika) ista oseba ali organizacija, ki je lastnik plačilne ali kreditne kartice.
Po potrditvi prejema naročila ni možna sprememba vsebine naročila oz. končnega zneska naročila. V primeru reklamacije ali povračila denarja se obrnite na našo podporno službo preko elektronske naslova info@sestica.si, najkasneje v roku 48 ur od oddaje naročila. V kolikor bo ugotovljena napaka z naše strani vam bomo povrnili stroške naročila.

6. DOVOLJENA UPORABA STORITEV
Naše storitve lahko uporabljate v skladu s temi pogoji uporabe in skladno z vsakokratno veljavno zakonodajo. Izjavljate in jamčite, da boste naše storitve uporabljali v skladu z zakonodajo in z uporabo storitev ne boste kršili nobenih pogodbenih obveznosti, intelektualne lastnine ali zasebnosti tretjih strank, kakor tudi, da ste osebno odgovorni za vsa dejanja glede uporabe storitev.

Poleg zgoraj navedenega, izjavljate in jamčite, da ne boste:
a. Uporabljali naših storitev na kakršen koli način, ki bi negativno vplival na druge uporabnike oz. ki bi lahko škodil, onemogočil ali prekomerno obremenil funkcije naših storitev;
b. Storitev ne boste uporabljali za kakršen koli nezakonit ali prepovedan namen;
c. Uporabljali robotov, pajkov, scraperja ali drugega avtomatskega programa za dostop do naših storitev;
d. Z vdiranjem, iskanjem gesel ali s katerimi koli drugimi sredstvi, poskušali pridobiti nepooblaščene dostopa do katere koli storitve, drugih računov, računalniških sistemov ali omrežij, ki imajo vzpostavljeno povezavo z našo storitvijo;
e. Nezakonito dostopali do naših storitev oz. poskušali pridobiti vsebino, gradivo, informacije preko naših storitev;
f. Storitev uporabljali na način, s katerim bi kršili pravice tretjih oseb, vključno z zavestnim škodovanjem osebi ali pravni osebi;
g. Posredovali netočne, napačne ali zavajajoče informacije;
h. Vzpodbujali tretjih oseb na izvedbo katerakoli izmed zgoraj navedenih aktivnosti.

Za zagotovitev varnosti transakcije in poslovanje, si pridržujemo pravico zahtevati od vas dokazila, ki izkazujejo vašo identiteto. sestica.si si pridržuje pravico, da kadarkoli razkrije kakršne koli podatke, katerih razkritje je potrebno, da bi izpolnil kakršno koli upoštevano zakonodajo, predpis, zakonski postopek ali vladno zahtevo ali da v celoti ali delno uredi katere koli podatke ali gradivo, zavrne njihovo objavo ali jih odstrani, kjer je to razumno utemeljeno.

7. SPREMEMBE POGOJEV UPORABE
sestica.si si pridržuje pravico, da kadarkoli spremeni in dopolni Pogoje uporabe. Vaša odgovornost je da se seznanite z vsemi morebitnimi spremembami in obiskujete našo spletno stran periodično. Datum zadnjih pogojev uporabe je zapisan na dokumentu. V primeru da postanejo pogoji uporabe za vas nesprejemljivi oziroma da se s pogoji uporabe po njihovi spremembi ne strinjate, naših storitev in naše spletne strani ne uporabljajte več. Z vsebino naših storitev in/ali spletne strani soglašate s pogoji uporabe na način kot so bili spremenjeni.

8. TRAJNA IN ZAČASNA PREKINITEV STORITEV
Pridružujemo si pravico trajno ali začasno prekinit dostop do naših storitev in spletne strani, brez predhodnega obvestila. Prav tako si pridružujemo pravico zbrisati vse informacije in morebitne dokumente, ki se nanašajo na vašo uporabo naših storitev in/ali spletne strani, kadarkoli in brez razloga, posebej pa če mislimo da ste: (i) kršili predmetne pogoje uporabe; (ii) ste ustvarili tveganje ali pravno izpostavili sestica.si.

9. PRAVICA PRIJAVE PRISTOJNIM ORGANOM OZ. OSEBAM
Uporabnik se nepreklicno strinja, da lahko sestica.si v primeru, če sodišče, oblasti ali tretja oseba domnevajo, da nek uporabnik na spletni strani sestica.si krši pravila, ki omenjeni strani škodijo, podatke in informacije, ki so znani o uporabniku posreduje sodišču, javnim organom, zlasti organom za telekomunikacije ter drugim. Sestica.si je upravičena, da takšno dejanje prijavi pristojnim organom.

10. POLITIKA ZASEBNOSTI
sestica.si spoštuje Vašo zasebnost in se zavezuje k varovanju osebnih podatkov vseh obiskovalcev spletnega portala sestica.si. Pridobljene podatke bomo, v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP – 1), skrbno varovali in jih brez vaše privolitve ne bomo posredovali tretjim osebam oziroma jih uporabili v druge namene. sestica.si se zavezuje, da bo po svojih najboljših možnih močeh varovala podatke in zasebnost obiskovalcev spletne strani. Da bi preprečili kakršno koli zlorabo pridobljenih podatkov, uporabljamo ustrezne tehnične in organizacijske postopke za zavarovanje podatkov. Internet je navkljub varnostnim ukrepom nepredvidljiv medij, zato sestica.si ne more izključiti morebitne zlorabe podatkov.
Vsi posredovani osebni podatki uporabnikov so namenjeni izključno uporabi na spletnem portalu ter administraciji storitev. sestica.si ne odgovarja za točnost podatkov vnesenih s strani uporabnikov.
Pridobljene podatke bo ponudnik uporabljal ali razkril le z vašim privoljenjem oziroma v primeru, da je taka obveznost določena v zakonu ali v dobri veri, da je tako ukrepanje potrebno za postopke pred sodišči ali drugimi državnimi organi.

Z registracijo na spletnem mestu soglašate z načinom varovanja, ravnanja in posredovanja vaših osebnih podatkov na način, ki je opisan v politiki zasebnosti. Ob izbiri gesla, ki vam omogoča dostop do nekaterih delov spletne strani ste odgovorni za zaupno vodenje tega gesla. Svetujemo Vam, da svojega gesla ne delite z nikomer.
Podatki, ki jih obdelujemo

Obdelujemo naslednje osebne podatke:
• Identifikacijski in kontaktni podatki: e-poštni naslov, ime, priimek in zgoščena vrednost gesla;
• Podatki, potrebni za izvedbo naročila: naslov, telefonska številka, opombe dostavljavce, podatki za izdajo računa, vsebina naročenih artiklov;

11. KONTAKTI, POVRATNE INFORMACIJE
V PRIMERU DA NAS ŽELITE KONTAKTIRATI V ZVEZI S SPLOŠNIMI POGOJI, NAM PIŠITENA ELEKTRONSKI NASLOV: info@sestica.si.si
Zadnja posodobitev: December 2021

?
Klic
Lokacija